В уряді створили спеціальну мовну комісію - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

В уряді створили спеціальну мовну комісію - що відомо

В уряді створили спеціальну мовну комісію - що відомо
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів ухвалив створення Національної комісії зі стандартів державної мови. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу уряду.

Рішення прийнято на засідання у середу, 6 листопада. За офіційними даними, зазначений підрозділ займатиметься рівнем володіння державною мовою у питанні набуття громадянства України та отримання певних посад.

"Кабінет Міністрів України також розпочав формування стратегії у сфері культури і мистецтва, якому передуватиме проведення соціологічного дослідження для забезпечення доступу громадян до споживання культурних послуг, доступу до мистецтва", - додали в урядовому пресцентрі.

Нагадаємо, нещодавно українська влада прийняла закон "Про функціонування української мови як державної". Згідно з його положеннями, українською повинен володіти кожен посадовець.

Як повідомляв ONLINE.UA, підтримка відповідного законопроєкту викликала реакцію міжнародної спільноти. В Україну прибула делегація Венеціанської комісії, яка мала намір вивчити особливості мовного законодавства. Представники МЗС у перемовинах з експертами наголосили на відповідності закону Конституції та його важливості в умовах російської агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?