Імпічмент Трампа: Волкер звинуватив ексгенпрокурора Луценка у брехні
Категорія
Політика
Дата публікації

Імпічмент Трампа: Волкер звинуватив ексгенпрокурора Луценка у брехні

Імпічмент Трампа: Волкер звинуватив ексгенпрокурора Луценка у брехні
Джерело:  online.ua

Колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер вважає, що адміністрація президента отримала неправдиві дані від ексгенпрокурора України Юрія Луценка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на свідчення дипломата у Конгресі.

За його словами, український посадовець хибно інформував американських партнерів, вдаючи з себе важливу особу. Він намагався таким чином залишитися на посаді.

Дипломат пояснив, що після президентських виборів на Луценка чекало звільнення.

"Його призначив попередній президент Петро Порошенко. Я думаю, що було кілька мотивів, але найважливіший — залишатися на посаді, щоб запобігти розслідуванню проти себе за речі, які він, можливо, вчинив як генпрокурор", - вважає Волкер.

Він підкреслив, що Сполучені Штати могли б нібито вплинути на нового президента з метою запобігти відставці Луценка. Це пояснює його мотиви у заграванні з Білим домом.

Як повідомляв ONLINE.UA, Курт Волкер під час свідчень у Конгресі розповів про його контакти з адвокатом президента США Рудольфом Джуліані. Він стверджує, що намагався переконати особистого юриста Дональда Трампа у брехливості відомостей про корумпованість Байденів та відповідний зв'язок з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?