Теорія еволюції: вчені спростували одну з базових тез Дарвіна
Категорія
Технології
Дата публікації

Теорія еволюції: вчені спростували одну з базових тез Дарвіна

Теорія еволюції: вчені спростували одну з базових тез Дарвіна
Джерело:  online.ua

Група вчених з Університетського коледжу Лондона та Інституту структурної і молекулярної біології Великої Британії спростували одну з головних тез Чарльза Дарвіна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Post.

Йдеться про гіпотезу щодо зародження життя у дрібних теплих водоймах. Перші його форми могли з'явитися у глибоководних гідротермальних джерелах, вважають фахівці.

Науковий колектив зумів відтворити відповідну середу біля гідротермальних жерл на дні океану. Для цього йому знадобилися довголанцюгові амфіфільні сполуки. Ті водночас мають гідрофільні та гідрофобними властивостями.

На думку Дарвіна, перші організми утворилися у невеличкому ставку, у якому були усі необхідні речовини. У наш час цей процес відтворити неможливо, бо існуючі живі істоти майже миттєво поглинають усі складні органічні речовини.

Як повідомляв ONLINE.UA, астрономи продемонстрували, як Венера могли виглядати близько 700 мільйонів років тому. Вони вважають, що її доля дуже схожа з процесами, які проходили на поверхні Землі.

На сусідній планеті почався катаклізм з колосальними викидами вуглекислого газу, які спровокували вулкани. Колись на Землі відбувалися аналогічні події, але вона відновилася після вимирання понад 90% живих істот, а Венера - ні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?