Ми не відмовимося: Нафтогаз зробив попередження Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ми не відмовимося: Нафтогаз зробив попередження Росії

Ми не відмовимося: Нафтогаз зробив попередження Росії
Джерело:  online.ua

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив, що контракт на транзит російського газу через ГТС України мають укласти "з чистого аркуша", але це не означає, що "Нафтогаз" відмовиться від своїх вимог до "Газпрому" за рішеннями арбітражів, передає ONLINE.UA.

Він зазначив, що новий контракт укладається не "Нафтогазом", а відокремленим від "Нафтогазу" оператором газотранспортної системи.

"Це і є наслідком "анбандлінгу", про який всі говорять.Тобто якщо Газпром та політичне керівництво Росії дійсно хочуть почати відносини щодо транзиту з чистого аркушу паперу, то контракт з відокремленим оператором - це саме такий варіант", - каже Вітренко.

За його словами, це не означає, що "Нафтогаз" відмовився від своїх вимог за рішеннями арбітражів щодо транзиту газу.

"Але початок з "чистого аркушу паперу" не означає, що "старі аркуши паперу" щезають. "Рукописи не горять", як писав український класик. Нехай ці "старі аркуши паперу" розглядають суди", - заявив Вітренко.

Як відомо, нещодавно "Газпром" назвав 2 умови, необхідні для продовження транзиту російського газу до Європи через ГТС України після 2019 року, серед них - відновлення прямих закупок російського газу. Окрім того, очільник Кремля Володимир Путін закликав обнулити всі вимоги як зі сторони "Нафтогазу", так і з боку "Газпрому" у газовій суперечці.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Нацбанку заявили, що  Росія повинна транспортувати через Україну  50 мільярдів кубометрів газу у 2020 році, щоб виконати свої зобов’язання перед партнерами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?