Влада США прийняла резонансне рішення щодо України - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада США прийняла резонансне рішення щодо України - перші подробиці

Влада США прийняла резонансне рішення щодо України - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Державний департамент США вирішив ліквідувати посаду спеціального представника по Україні, яку раніше займав відомий дипломат Курт Волкер. Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

За попередніми даними, всі повноваження перейдуть іншим чиновникам Держдепартаменту, чиє портфоліо включає питання України. Варто зазначити, що посада спецпредставника була створена спеціально під Волкера, вона була неоплачуваною і він приділяв цій роботі лише частину свого часу.

"Рішення про її скасування стало першим відчутним сигналом про те, що наслідки від процесу імпічменту залишать відчутний слід в американській політиці щодо України, яка зараз в епіцентрі битви за президентство Дональда Трампа.Нинішні і колишні американські чиновники говорять, що посада Волкера, швидше за все, буде скасована в основному тому, що адміністрації США буде важко знайти когось на цю роль, враховуючи, наскільки загрозливою стала робота над напрямком політики по Україні", - пише видання.

Як відомо, Курт Волкер подав у відставку після двох років роботи на посаді спеціального представника Держдепартаменту США з питань України. За попередніми даними, головною причиною звільнення є згадка про нього у скарзі інформатора, який пролив світло на телефонну розмову між Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським. 3 жовтня Волкер постав перед трьома комітетами, які розслідують звинувачення держслужбовця, який слухав розмову Трампа і Зеленського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент США Дональд Трамп на тлі скандалу, що виник через його розмову з президентом України Володимиром Зеленським, опублікував інтригуюче відео. Цей ролик він присвятив своїй передвиборчій кампанії, але в ньому майже все пов’язано з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?