Це справжня перемога: в МЗС зробили важливу заяву по справі України проти Росії в суді ООН
Категорія
Україна
Дата публікації

Це справжня перемога: в МЗС зробили важливу заяву по справі України проти Росії в суді ООН

Це справжня перемога: в МЗС зробили важливу заяву по справі України проти Росії в суді ООН
Джерело:  online.ua

Україна завоювала справжню перемогу в Міжнародному суді ООН у справі проти Росії. Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, коментуючи важливе рішення суду, передає ONLINE.UA.

"Справа Україна проти РФ може рухатися вперед! Доведено: фінансування тероризму в Україні та расова дискримінація в Криму - юрисдикція Міжнародного Суду ООН. Це справжня перемога України, верховенства права і прав людини. Дякую нашій чудовій команді!", - написав Пристайко на своїй сторінці в соцмережі.

Таким чином він відреагував на рішення суду ООН, яким були відхилені аргументи РФ щодо скарги України про порушення Росією Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації і постановлено, що він має юрисдикцію розглядати справу України проти Росії на підставі частини 1 статті 24 Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму.

Заступниця глави МЗС Олена Зеркаль опублікувала результативну частину рішення суду ООН у справі України проти Росії. Вона підкреслила, що тепер Росії доведеться відповідати в спеціальному меморандумі перед судом за всіма фактами, представленими Україною, включаючи справу про загибель рейсу MH 17.

За словами Зеркаль, рішення суду ООН вперше дозволяє Україні залучити Росію до відповідальності та юридично довести порушення міжнародного права з боку агресора. Також Зеркаль зазначила, найближчим часом очікується рішення міжнародного суду щодо юрисдикції у справі про порушення Росією прав України як прибережної держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ООН заявили, що Україна повинна виплачувати репарації через війну на Донбасі. Глава моніторингової місії ООН з прав людини Матильда Богнер вважає, що український уряд повинен стати відповідальним за виплати репарацій на користь жертв або постраждалих від війни на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?