Скільки мешканців окупованого Донбасу вважають себе українцями: названі цифри
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки мешканців окупованого Донбасу вважають себе українцями: названі цифри

Скільки мешканців окупованого Донбасу вважають себе українцями: названі цифри

Майже 58% жителів окупованого Донбасу вважають себе громадянами України, але при цьому 41,6% з них мають паспорта так званих "ДНР/ЛНР" або Росії (6,8%). Однак, 42,9% опитаних українців, які проживають за лінією фронту, ніколи не думали про отримання російського паспорта. Про це свідчать результати кількісного дослідження громадської думки в ОРДЛО, яке провела компанія "Нью імідж маркетинг груп", передає ONLINE.UA з посиланням на Дзеркало тижня.

У соцопитуванні, який проводився з 7 по 31 жовтня методом face-to-face, було опитано 1606 респондентів. З них: 800 жителів окупованої частини Луганської області і 806 чоловік, які проживають на непідконтрольній частині Донецької області.

З результатів дослідження громадської думки також відомо, що лише 18,5% опитаних бачить майбутнє ОРДЛО в Україні. При цьому і незалежності хочуть лише 16,2%. Переважна більшість мешканців окупованого Донбасу (64,3%) бачить своє майбутнє у складі Росії. З них 35,4% вважають, що в ОРДЛО покращиться економічна ситуації тільки після інтеграції в РФ, і тільки 3,5% опитаних пов'язують поліпшення з інтеграцією в Україну.

"26,8% тих, хто очікує погіршення ситуації, пов'язують цей процес виключно з поверненням в Україну - неважливо, в якому статусі, все одно погано. Не надихає людей і сценарій самовизначення або заморожування конфлікту - 23,1% вважають, що економіка піде вниз з таким розвитком подій. Лише 6,8% жителів не довіряють російському об'єднавчому сценарію", - йдеться в результатах дослідження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що свавілля влади і репресії повернулися до трійки лідерів головних страхів росіян. Громадяни РФ ще влітку 2019 року найбільше боялися смерті близьких людей і серйозних хвороб, тоді як беззаконня з боку влади в липневому опитуванні було на сьомому місці. Про це свідчать дані опитування, яке було проведене в Росії з 26 вересня по 2 жовтня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?