Її намагалися зацькувати і вбити, але вона вистояла: Зеленський емоційно звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Її намагалися зацькувати і вбити, але вона вистояла: Зеленський емоційно звернувся до українців

Її намагалися зацькувати і вбити, але вона вистояла: Зеленський емоційно звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Українська мова не має стати причиною розбрату, а повинна об'єднувати. Про це написав президент України Володимир Зеленський у вітальному зверненні до українців в День української писемності та мови, який святкують щороку 9 листопада, повідомляє ONLINE.UA.

У своєму привітанні Зеленський нагадав, що українську мову намагалися заборонити, зацькувати, вбити, але вона вистояла, стала сильнішою і ще прекраснішою. Глава держави вважає, що всі, хто починає освоювати українську мову, починає щиро любити його всім серцем.

"Її намагалися заборонити, зацькувати, вбити, але вона вистояла, стала сильнішою і ще красивішою. Хтось володіє нею віртуозно і філігранно. Хтось її тільки освоює, іноді помиляється, але щиро любить її всім серцем. Українська мова - дивовижна. Це мова краси, добра і гідності. І вона ніколи не повинна стати причиною розбрату. Українська мова повинна об'єднувати. В ім'я одного - світлого майбутнього України та її громадян! З Днем української писемності та мови!" - написав Зеленський в привітанні.

Нагадаємо, День української писемності та мови відзначається в Україні щорічно з 1997 року. З 2000 року в цей день проводиться всеукраїнський диктант з української мови, в якому може взяти участь кожен бажаючий.

Слід додати, що раніше Зеленський зізнавався, що хотів би вдосконалити свій рівень володіння українською мовою. Він допускав, що українську мову не можна знати досконало на сто відсотків, але підкреслював, що вважає свої досягнення в освоєнні державної мови України значними.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Організація об'єднаних націй оголосила рекомендації на адресу Києва, що стосуються закону про українську мову. Глава Моніторингової місії з прав людини в Україні Матильда Богнер закликала Кабмін розробити в пріоритетному порядку із забезпеченням відкритості та на основі консультацій закон про права національних меншин і корінних народів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?