Нічого не вирішує: в Росії нарешті відреагували на свою гучну поразку в суді ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Нічого не вирішує: в Росії нарешті відреагували на свою гучну поразку в суді ООН

Нічого не вирішує: в Росії нарешті відреагували на свою гучну поразку в суді ООН
Джерело:  online.ua

Перемога України в Міжнародному суді ООН у справі проти Росії не є вирішеним результатом справи. У МЗС РФ переконані, що в підсумку Москва переможе в цій суперечці, а суд залишить без задоволення всі претензії Києва. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу російського відомства.

"Російська Федерація розраховує, що на етапі розгляду спору по суті Міжнародний суд ООН в повній мірі врахує позицію Росії і в підсумку залишить без задоволення всі українські претензії", - підкреслили в російському МЗС.

У повідомленні прес-служби російського МЗС визнали, що суд відхилив всі заперечення Росії у справі "Україна проти Росії", в якій Київ звинуватив Росію в порушенні Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму 1999 року і Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації 1965 року. Але там вважають, що на даному етапі Україні вдалося подолати тільки попередню стадію і перевести судовий процес в розгляд спору по суті по обидвам конвенціям.

"Рішення суду про наявність у нього юрисдикції не є вирішеним результатом справи, в тому числі з урахуванням того, що к 8 грудня 2020 року Росії ще тільки належить представити свої контраргументи по суті спору", - додали в МЗС РФ.

Нагадаємо, 8 листопада Міжнародний суд ООН відхилив усі попередні заперечення російської сторони і визнав свою юрисдикцію в розгляді справи "Україна проти Росії". Російська сторона в суді висунула свої заперечення з питання юрисдикції суду щодо конвенцій, але всі аргументи Москви на засіданні були відхилені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в українському МЗС рішення суду ООН назвали справжньою перемогою України. Там уточнили, що тепер Росії доведеться відповідати в спеціальному меморандумі перед судом за всіма фактами, представленими Україною, включаючи справу про загибель рейсу MH 17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?