Працюючим пенсіонерам по-новому перерахують пенсію: як зміняться виплати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Працюючим пенсіонерам по-новому перерахують пенсію: як зміняться виплати

Працюючим пенсіонерам по-новому перерахують пенсію: як зміняться виплати
Джерело:  online.ua

Українці, які пропрацювали не менше двох років після призначення пенсії, можуть розраховувати на підвищення. Їм проведуть перерахунок, що опеределено Законом №1058. Про це повідомила заступниця директора Департаменту пенсійного забезпечення Світлана Шута, передає ONLINE.UA з посиланням на Урядовий кур'єр.

"Умови проведення перерахунку пенсії визначені Законом №1058. Перерахунок пенсії проводять з урахуванням не менше 24 місяців страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії", - повідомила чиновниця.

Вона уточнила, що за бажанням пенсіонера перерахунок пенсії може проводитися з урахуванням нової заробітної плати, яку заявник отримував за періоди страхового стажу після призначення пенсії. Якщо людина після призначення або попереднього перерахунку пенсії має менш як 24 місяці страхового стажу, то перерахунок пенсії проводять не раніше, ніж через два роки після призначення (попереднього перерахунку) з урахуванням страхового стажу після її призначення (попереднього перерахунку). Заробітна плата при проведенні перерахунку пенсії не змінюється.

Слід додати, що напередодні міністерка фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що в 2020 році українці отримуватимуть підвищену пенсію, які перерахують в квітні наступного року відповідно до розміру індексації. За прогнозом, підвищення пенсійних виплат відбудеться на рівні 12-13%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в жовтні 2019 року в Україні пройшла чергова індексація доходів громадян. За рахунок цього були перераховані окремі категорії виплат на суму близько 250 гривень. Підвищення торкнулося зарплат державних працівників, пенсій, допомоги по безробіттю і виплат при виробничих травмах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?