Nord Stream 2 почала арбітраж проти Євросоюзу: що це означає
Категорія
Світ
Дата публікації

Nord Stream 2 почала арбітраж проти Євросоюзу: що це означає

Nord Stream 2 почала арбітраж проти Євросоюзу: що це означає
Джерело:  online.ua

Оператор проекту Північний потік-2 (ПП-2) - компанія Nord Stream 2 AG - почав арбітраж проти Євросоюзу через поправки до газової директиви. Про це йдеться в проспекті до єврооблігацій Газпрому, передає ONLINE.UA.

"26 вересня 2019 року Nord Stream 2 AG повідомила про початок спеціального арбітражу... проти ЄС на підставі Договору до Енергетичної хартії. Nord Stream 2 AG вважає, що ЄС порушив свої зобов'язання, викладені в статтях 10 і 13 Договору до Енергетичної хартії, прийнявши дискримінаційні поправки до Газової директиви", - йдеться в документі.

Окрім того, стало відомо про подання позову в Суд Євросоюзу про часткове скасування поправок через короткий часовий проміжок на видачу винятків для придатних до них проектів.

Російська компанія переконана, що нововведення спрямовані безпосередньо проти ПП-2, а їхнє завдання - створення перешкод для його реалізації. Зокрема, директива передбачає заборону для паливовидобувної компанії одночасно володіти газопроводом.

Нагадаємо, раніше ФРН намагалася допомогти Північному потоку-2 обійти газову директиву ЄС, прийнявши відповідні поправки в державне законодавство, але потім Бундестаг провалив голосування за поправки. Повторне голосування заплановане на цей тиждень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з фінським колегою Саулі Нііністьо торкнувся теми російського проекту "Північний потік-2".  Він зазначив, що цей проект є загрозою для всієї Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?