В Укрзалізниці виявили багатомільйонне розкрадання - деталі
Категорія
Події
Дата публікації

В Укрзалізниці виявили багатомільйонне розкрадання - деталі

В Укрзалізниці виявили багатомільйонне розкрадання - деталі
Джерело:  online.ua

Посадовця "Укрзалізниці" викрили на розкраданні близько 50 мільйонів гривень державних коштів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу СБУ.

За офіційною інформацією, йдеться про колишнього очільника регіональної філії структури. Той передав в оренду майно підприємства за заниженою відсотковою ставкою.

Зокрема, у такій оренді опинилися приміщення готелю "Експрес" у Києві. Експертиза підтвердила факт збитків держави.

"Наразі документуються інші факти протиправної діяльності зловмисника. У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, експосадовцю оголошено про підозру", - додали силовики.

В СБУ пояснили, що досудове слідство ще триває. У викритті брали участь представник ГСУ НПУ, а процесуальне керівництво здійснила Генпрокуратура України.

В українських медіа згадану особу ідентифікували як Олексія Кривопішина - ексголову Південно-Західної залізниці. Його відсторонили 2015 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно силовики СБУ організували обшуки у приміщенні мерії Ужгорода. Приводом для слідчих дій стали зловживання заступника місцевого мера. Він пішов на злочин із земельними ділянками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?