Браковані бронежилети для ЗСУ: заарештовано топ-офіцера Міноборони
Категорія
Події
Дата публікації

Браковані бронежилети для ЗСУ: заарештовано топ-офіцера Міноборони

Браковані бронежилети для ЗСУ: заарештовано топ-офіцера Міноборони
Джерело:  online.ua

У справі щодо закупівлі бракованих бронежилетів для бійців ЗСУ заарештовано генерал-майора, який очолював Головне управління Міноборони України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал директора ДБР Романа Труби.

За його словами, Печерський районний суд встановив заставу у 76 мільйонів гривень. Офіцер фігурує у розслідуванні як підозрюваний. Сума зазначених бронежилетів була умисно завищеною.

"Залишилося обрати запобіжні заходи ще для чотирьох підозрюваних. Поки що лише для чотирьох – їх буде більше. Нагадаю, що слідство вважає, що ці люди, умисно, за попередньою змовою, закупили для військових тисячі бракованих бронежилетів. Те, що вони прострілюються, доведено експертизами. Вартість укладеного договору – 176 млн грн", - пояснив Труба.

Раніше керівник бюро зазначав, що генерал-майор - Дмитро Марченко. Він очолював підрозділ Міноборони з матеріального забезпечення.

Як повідомляв ONLINE.UA, на початку листопада Роман Труба проінформував, що п'ятеро фігурантів справи отримали підозру. Окрім топ-офіцера підозрювані - заступники управлінь та начальник відділу. Загалом вони погодили придбання 11 тисяч бронежилетів 1-4 класу захисту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?