Американський міністр нав'язав Україні газовий контракт на користь "друзів" - ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Американський міністр нав'язав Україні газовий контракт на користь "друзів" - ЗМІ

Американський міністр нав'язав Україні газовий контракт на користь "друзів" - ЗМІ
Джерело:  online.ua

Соратники американського міністра енергетики Ріка Перрі отримали від нової влади України контракт на розвідку родовищ нафти й газу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За журналістською інформацією, посадовець у травні відвідав Київ заради інавгурації президента Володимира Зеленського. Тоді ж він надав державному лідеру список людей, рекомендованих як консультантів з енергетики.

У цьому списку було чотири імені. Одне з них - Майкл Блейзер. Ця людина давно виступає політичним покровителем міністра.

Американські консультанти отримали від України контракт на зазначену діяльність на 50 років. Його підписали близько через місяць після інавгурації. Йдеться про розвідку на території Варвинського родовища, яке контролює уряд.

Інформаційне агентство стверджує, що конкуренти запропонували Києву більші суми грошей. Різниця сягає мільярдів доларів. Втім, українська влада обрала саме претендентів Перрі. Мотивом для цього стали нібито кращі техніка та фінансове положення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вересні Рік Перрі привітав підписання газового меморандуму між Сполученими Штатами, Польщею, Україною. Він вважає цей документ щодо постачання палива "надзвичайною перемогою".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?