SpaceX Маска відправила у космос супутники Starlink - відео
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX Маска відправила у космос супутники Starlink - відео

SpaceX Маска відправила у космос супутники Starlink - відео
Джерело:  online.ua

Компанія Ілона Маска SpaceX успішно відправила у космос нові супутники для інтернет-проєкту Starlink. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеотрансляцію запуску.

Ракета-носій спрямувала у небо з мису Канаверал у понеділок, 11 листопада. Першу ступінь влучно приземлили на мобільну платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані.

Проєкт Starlink полягає у створенні інтернет-покриття на усю планету. Амбітна ідея Маска щодо створення повсюдного та дешевого доступу до мережі потребує запуску сотень або тисяч супутників.

Цікаво, що професійні науковці не у захваті від високотехнологічних планів SpaceX. Вони вже звинуватили Маска у недбайливому ставленні до космічного простору поблизу Землі. Він буде надмірно "заселений" супутниками, які не комунікують з іншими апаратами стосовно своїх траєкторій.

Також вчені занепокоєні появою на орбіті відповідного космічного сміття, яке також несе загрозу майбутнім місіям.

Як повідомляв ONLINE.UA, запуску Falcon 9 передувало багатотижневе затишшя з боку SpaceX. Подія 11 листопада стала рекордною для компанії, бо це перший випадок, коли втретє поспіль було використано один й той самий носій для відправлення вантажу у космос.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?