Путін готовий на проведення нормандського саміту по Донбасу, але за нових умов
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін готовий на проведення нормандського саміту по Донбасу, але за нових умов

Путін готовий на проведення нормандського саміту по Донбасу, але за нових умов
Джерело:  online.ua

Росія не бачить ніяких перешкод для проведення нормандського саміту по Донбасу, але Путін прийме остаточне рішення щодо дати, як тільки будуть передумови для його успішної організації. Про це заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков під час бесіди з журналістами, передає ONLINE.UA.

"Є просто бажання провести саміт так, щоб він дав нові позитивні результати, щоб не займатися виправленням тих чи інших документів, які раніше були узгоджені, а просуватися далі", - виправдався помічник Путіна за те, що Кремль постійно знаходить причини для зриву важливих переговорів.

Ушаков додав, що для проведення нового нормандського саміту необхідно здійснити хоча б перші кроки по реалізації домовленостей, досягнутих в Мінську і на наступних зустрічах в Берліні і в Парижі. Він не уточнив, яких саме кроків чекає Москва від Києва, а також не згадав те, що всі попередні умови Кремля українська влада вже виконала.

Помічник Путіна зазначив, що зараз активно ведуться переговори з питання саміту, в тому числі між лідерами країн-учасниць переговорного формату. За його словами, ця тема буде підніматися під час телефонної розмови Путіна і канцлерки Німеччини Ангели Меркель, яка має відбутися сьогодні.

"Я думаю, що саміт буде проведено, безсумнівно. Я думаю, що в цьому році", - уклав Ушаков.

Нагадаємо, головною умовою Москви для саміту "нормандської четвірки" було розведення сил і засобів у Станиці Луганській, Золотому і Петровському. Розведення сил і засобів раніше успішно провели на двох ділянках - № 1 в районі селища Станиця Луганська та № 2 в районі міста Золоте Луганської області. 9 листопада розпочалося розведення сил і засобів в Петровському Донецької області, яке успішно завершилося сьогодні, 11 листопада.

При цьому кілька днів тому глава МЗС України Вадим Пристайко повідомляв, що Москва висунула нові умови для проведення нормандського саміту з Донбасу. Кремль почав вимагати підготувати спільний документ, який буде розглянуто лідерами чотирьох країн, ще до зустрічі. Міністр підкреслив, що такої вимоги раніше не було, але зазначив, що якщо це документ, який буде за результатами зустрічі, то його можна підготувати, "щоб лідери не сиділи і на чистому аркуші не писали результати".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна придумали нову причину для зриву нормандського саміту. Спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що про дату переговорів можна буде говорити після розведення сил на Донбасі, незважаючи на те, що воно вже завершено.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?