В Пентагоні зважилися на неочікуване зізнання щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

В Пентагоні зважилися на неочікуване зізнання щодо України

В Пентагоні зважилися на неочікуване зізнання щодо України
Джерело:  online.ua

Заступниця помічника міністра оборони Лора Купер зізналася, що мала інформацію про наміри адміністрації Трампа розморозити оборонну допомогу Україні в обмін на заяву про розслідування проти Байденів. Про це вона повідомила на слуханнях у Палаті представників Конгресу, передає ONLINE.UA.

"Заступник помічника міністра оборони Лора Купер засвідчила, що президент Трамп через Офіс управління й бюджету розпорядився заморозити критично важливу для України військову допомогу на сотні мільйонів доларів - попри заперечення кар'єрних військових міноборони, представників Держдепартаменту та інших установ", - сказано в повідомленні.

Окрім того, Купер наголосила, що вона часто висловлювала іншим урядовцям США свою стурбованість стосовно законності заморожування цих коштів, виділених Конгресом. Також чиновниця вказувала на проблеми, які можуть виникнути через затримку цієї допомоги Білим домом.

"Купер підтвердила, що на зустрічі з послом Куртом Волкером 20 серпня 2019 року він недвозначно натякав, що замороження допомоги можна скасувати, якщо Україна буде готова виступити із заявою, пов'язаною із втручанням у вибори", - йдеться в заяві глав комітетів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп пообіцяв, що цього тижня опублікує стенограму найпершої телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?