Випущу терористів: Ердоган знову почав шантажувати ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Випущу терористів: Ердоган знову почав шантажувати ЄС

Випущу терористів: Ердоган знову почав шантажувати ЄС
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган стверджує, що Анкара може відпустити полонених бойовиків "ІДІЛ" у європейські країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За його словами, у країні триває репатріація терористів. Їх повертають, навіть якщо іноземні уряди відмовляються їх приймати.

Агентство інформує, що заява Ердогана стала своєрідною відповіддю на оприлюднення у Євросоюзі механізму антитурецьких санкцій. Останні пов'язані з несанкціонованими буровими роботами неподалік від узбережжя Кіпру.

"Ви повинні переглянути свою позицію стосовно Туреччини, яка утримує таку кількість членів "ІДІЛ" у в'язницях та контролює їх в Сирії", - зазначив Ердоган.

Нещодавно офіційна Анкара оголосила депортацію утримуваних бойовиків "ІДІЛ" після того, як їх взяли у полон на території Сирії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у жовтні турецький державний лідер оголосив, що Анкара готова випустити у європейські країни мільйони сирійських біженців. Ердоган зробив відповідну заяву під час військової операції на півночі САР, яка викликала неоднозначну реакцію міжнародної спільности. Зокрема, її критикували у Євросоюзі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?