У Раді пояснили, що змінить закон про видобуток бурштину
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді пояснили, що змінить закон про видобуток бурштину

У Раді пояснили, що змінить закон про видобуток бурштину
Джерело:  УНН

Український уряд планує внести зміни до законодавства у питанні видобутку бурштину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

За словами Ірини Верещук - представниці уряду у Верховній Раді, головним актом стане законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину.

Цей документ спростить процедуру отримання ліцензії, а також введе кримінальну відповідальність за незаконний видобуток.

"Ідеться про спрощення ліцензування, а також про збільшення кримінальної відповідальності за незаконний видобуток бурштину", - пояснила Верещук.

Посадовиця додала, що влада оцінила ліцензування як "непідйомне". Цей процес необхідно зробити більш прозорим та доступним. Контроль за процедурою вестиме держава.

Нагадаємо, проблему з бурштином чинна влада обіцяла розв'язати ще напередодні президентських та парламентських виборів.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук наприкінці вересня заявив про необхідність комплексної боротьби проти нелегального видобутку бурштину. Зміни до законодавства повинні перш за все стосуватися вивезення цінного ресурсу з країни, а також старательських копалень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?