Що станеться, якщо контракту з РФ не буде - відповідь Нафтогазу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що станеться, якщо контракту з РФ не буде - відповідь Нафтогазу

Що станеться, якщо контракту з РФ не буде - відповідь Нафтогазу
Джерело:  online.ua

Цілком ймовірно, що Газпром не підпише контракт щодо нового транзиту газу, але Україна та європейські партнери готові до цього і накопичили достатньо запасів газу у сховищах. З такою заявою виступив очільник правління Нафтогазу Андрій Коболєв, передає ONLINE.UA.

"Ми не знаємо, скільки часу Газпром буде готовий втрачати частку європейського ринку і наражатися на штрафи від своїх клієнтів у Західній Європі. Останнього разу, коли Газпром робив таку вправу - зимою 2014-2015 років, - втратив понад 5 млрд дол, за підрахунками російських аналітиків. Рішення про укладання чи не укладання угоди там приймає особа в Кремлі, і на які збитки він ладен піти, питання до нього", - наголосив він.

За словами Коболєва, українська сторона буде покладатися на власні запаси, та продовжувати судові процеси з Газпромом.

"Ми ж будемо забезпечувати українських споживачів з ресурсів у сховищах, за необхідності можемо імпортувати ще за контрактами з гарантованою поставкою. І будемо продовжувати стягнення майже 3 млрд дол за завершеним арбітражем і битися ще за 12 млрд дол у поточному арбітражі. Як свідчить практика, це дуже дієвий інструмент забезпечення інтересів України", - заспокоїв очільник Нафтогазу.

Як повідомляв ONLINE.UA, "Нафтогаз" нещодавно  відреагував на твердження речника президента РФ Дмитра Пєскова  щодо умов підписання нового контракту з Україною про транзит палива.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?