Зеленський неочікувано дав пораду усім українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський неочікувано дав пораду усім українцям

Зеленський неочікувано дав пораду усім українцям
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський радить українцям не поспішати з продажем землі, коли цей ринок відкриють, бо ціни на цей товар будуть рости. Про це повідомилайого речниця Юлія Мендель, передає ONLINE.UA.

"Ринкові ціни не встановлять одразу, вони зростатимуть поступово, ось чому президент, навпаки, закликає не продавати землі в перші роки", - написала вона.

Окрім того, Мендель зазначили, що зараз приблизно 5-7% українців хочуть офіційно продати угіддя. У наступні роки кількість охочих коливатиметься в межах 3−5%, згідно досвіду східноєвропейських сусідів України. Прессекретарка Зеленського наголосила, що після зняття мораторію на продаж землі українці зможуть вільно розпоряджатися нею. І справа не тільки в можливості продажу – під землю можна буде взяти кредит у банку, отримати ринкові ціни на оренду.

"Відтак бабуся отримуватиме гроші, за які зможе жити, а не отримувати дешевий корм для тварин. І вже потім, у випадку, якщо земля не потрібна, можна її продати. Це плюс тим, хто отримав гектари у спадок, але не хоче займатися фермерством, чи тим, хто хоче продати частину угідь, щоб зібрати суму на навчання внуків чи допомогти дитині купити квартиру. Земельна реформа — це встановлення правил гри на ринку, де панує хаос, спекулювання і бандитизм", - підсумувала Мендель.

Нагадаємо, що  проект закону про ринок  землі передбачає запровадження деяких обмежень на купівлю сільськогосподарських земель в одному регіоні. Ціна для фізосіб, юросіб та іноземців не буде значно відрізнятися, але буде залежати від нюансів оподаткування для кожної категорії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?