Переговори Зеленського та Путіна: в МЗС відповіли на нові пропозиції
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори Зеленського та Путіна: в МЗС відповіли на нові пропозиції

Переговори Зеленського та Путіна: в МЗС відповіли на нові пропозиції
Джерело:  BBC

Українське МЗС відповіло на ідею колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва провести зустріч лідерів України та РФ у його державі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За словами міністра Вадима Пристайка, експрезидент висловив пропозицію без жодної конкретики. Він назвав цю ідею суто дипломатичним кроком.

"Якщо треба допомога - я готовий допомогти. Відповідь Зеленського була: "Дякую, нам потрібна будь-яка допомога, давайте зустрічатися", - додав він.

Втім, Київ не зацікавлений у подібних ініціативах. Їх важко виконати з технічної точки зору - до Казахстану українському президенту необхідно летіти близько 5 годин. Контакти у Європі чи Мінську виглядають більш зручними.

"Ніхто нікого не хоче ображати, але ми задоволені тим, що ми маємо - переговорну позицію в Мінську. Вона зручна для всіх. Я не думаю, що зустріч може бути в Астані (Нур-Султані - ONLINE.UA). Скоріше за все, або в Берліні, або в Парижі", - пояснив Пристайко.

На питання щодо зустрічі двох лідерів тет-а-тет поза "нормандського формату" дипломат відповів, що це можливо, але вимагає підтвердження.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вадим Пристайко пояснив, що Володимир Зеленський намагається провести зустріч з російським президентом, бо цього вимагає від нього український народ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?