Лукашенко дивно пояснив, чому в Білорусі не скасували смертну кару
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко дивно пояснив, чому в Білорусі не скасували смертну кару

Лукашенко дивно пояснив, чому в Білорусі не скасували смертну кару
Джерело:  online.ua

Смертна кара у Білорусі існує, бо проти скасування неодноразово виступив народ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Заяву президента Олександра Лукашенка.

У вівторок, 12 листопада, білоруський лідер здійснив перший за останні роки європейський візит - в Австрію. На пресконференції його спитали про найвищу міру покарання.

За словами президента, білоруси позитивно ставляться до існування страти за особливо жорстокі злочини.

"Ми дуже часто проводимо опитування з приводу скасування смертної кари. Нічого відтоді, як питання було вирішене на референдумі, не змінилося. Стоїть питання, чи варто це питання сьогодні виносити на референдум, щоб отримати негативну відповідь. Думаю, не варто", - стверджує Лукашенко.

Нагадаємо, Білорусь - єдина країна Європи, де зберегли смертну кару. Виконують її шляхом розстрілу засудженого.

Востаннє такий вирок винесли 25 жовтня 2019 року. Суд визнав винним 48-річного Віктора Сергіля співучасником вбивства 8-місячної дитини.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський президент Олександр Лукашенко став найбільш популярним іноземним очільником держави серед українців. Соціологічне дослідження з'ясувало, що близько 66% респондентів позитивно оцінили його діяльність, а лише 15% - негативно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?