Є проблеми: місія МВФ прокоментувала візит в Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Є проблеми: місія МВФ прокоментувала візит в Україну

Є проблеми: місія МВФ прокоментувала візит в Україну
Джерело:  Голос Америки

Очільник управління МВФ з питань Європи Пол Томсен заявив, що фонд сподівається на досягнення швидкого результату у перемовинах з українським керівництвом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

"Сподіваюсь, досягнемо швидкого результату. Хоча прогрес обнадійливий, залишаються деякі невирішені проблеми. Давайте побачимо", - заявив він.

За словами Томсена, Україна досягла прогресу у питанні очищення банківського сектору, стабілізації макроекономіки, фіскальній та монетарній політиці. Він також висловив розчарування у питанні подолання корупції в Україні та державного управління. Він вважає, що новий уряд має краще працювати у цьому напрямку.

На думку Томсена, важливим є "зберегти незалежність центрального банку, досягти прогресу у фінансовому секторі, продовжити бюджетну консолідацію".

Нагадаємо, нещодавно міністерка фінансів Оксана Маркарова повідомила, що місія Міжнародного валютного фонду почне працювати в Україні у четвер, 14 листопада.

Як повідомляв ONLINE.UA, у  Міністерстві економіки України також проінформували про повернення місії МВФ. Очікуються поновлення переговорів про нову кредитну програму. Делегація планує дослідити проєкт державного бюджету на 2020 рік. Уряд вважає, що останній не містить якихось несподіванок для фахівців фонду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?