Відкриття ринку землі в Україні - нарешті з'явилася реакція ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Відкриття ринку землі в Україні - нарешті з'явилася реакція ЄС

Відкриття ринку землі в Україні - нарешті з'явилася реакція ЄС
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу повністю підтримує плани уряду відкрити ринок землі в Україні, адже, на думку європейських політиків, саме це може "розкрити величезний потенціал для економіки України". В ЄС наголосили, що реформа повинна базуватися на верховенстві права та принципах сталості, прозорості, справедливості та всеосяжності.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Представництва ЄС в Україні.

"Поважаючи незалежний законодавчий процес України та прийняття суверенних рішень, ми готові запропонувати досвід та підтримку разом з іншими міжнародними партнерами. При відкритті цього ринку важливо встановити гарантії, щоб уникнути надмірної концентрації землі в руках декількох операторів, забезпечити справедливе ставлення до власників невеликих земель, які бажають продати свої земельні ділянки, та гарантувати права активних дрібних фермерів, які бажають придбати землю сільськогосподарського призначення", - сказано в повідомленні.

Окрім того, влада ЄС рекомендує, щоб маленькі фермерські господарства були в основі системи державної підтримки.

"ЄС уважно оцінить умови, за яких ринок сільськогосподарських земель буде функціонувати, і як контролюються заходи з безпеки під час впровадження земельної реформи. Малі фермери повинні стояти в центрі цієї реформи, зокрема ті, які ще не зареєстровані як юридичні особи - фізичні особи, які обробляють сільськогосподарські угіддя", - додає пресслужба.

На думку європейських політиків, відкриття ринку землі має стати першим кроком більш широкої та всеосяжної земельної реформи.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський радить українцям не поспішати  з продажем землі, коли цей ринок відкриють, бо ціни на цей товар будуть рости.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?