Трамп хоче звільнити очільника апарату Білого дому, який підтвердив шантаж України
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп хоче звільнити очільника апарату Білого дому, який підтвердив шантаж України

Трамп хоче звільнити очільника апарату Білого дому, який підтвердив шантаж України

Президент США Дональд Трамп розмірковує про звільнення Міка Малвейні - очільника апарату Білого дому, який підтвердив факт тиску на Україну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За даними американських журналістів, державний лідер невдоволений словами посадовця під час пресконференції у жовтні. Малвейні тоді визнав призупинку надання допомоги Києву з метою тиску.

Втім, дуже швидко чиновник виправився, що "не було ніякого quid pro quo" - угоди "послуга за послугу".

Помічники радять Трампу не звільняти незграбного посадовця на тлі розслідування зловживань, яке почали демократи. Одне з джерел назвало усунення маловірогідним.

"Але президент був дуже незадоволений цією пресконференцією. Це був дуже поганий день для президента", - пояснив інформатор.

Трампу нагадали про звільнення радника з питань нацбезпеки Джона Болтона. Того позбавили посади у вересні. Одразу ж демократи зажадали свідчень звільненого у справі щодо імпічменту.

"Трамп постійно запитує всіх, що вони думають про Малвейні. Він явно розчарований ним. Проте йому радять: останнє, що йому потрібно зараз - це ще одна важлива кадрова зміна", - пояснили джерела в адміністрації.

Як повідомляв ONLINE.UA, Дональд Трамп нещодавно пообіцяв оприлюднити стенограму іншої розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?