Милованов представив закон "Слуги народу" про землю: що потрібно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Милованов представив закон "Слуги народу" про землю: що потрібно знати

Милованов представив закон "Слуги народу" про землю: що потрібно знати
Джерело:  online.ua

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов представив проєкт закону "Слуги народу" про скасування мораторію на продаж сільгоспземлі №2178-10, повідомляє ONLINE.UA.

"Сьогодні історичний момент… я вірю у демократію, засновану на власності… Ми маємо громадянам дати можливість розпоряджатися своєю землею. Потрібно, аби власник почував себе власником, а не кріпаком, щоб він був спроможний продати одну ділянку і купити іншу, яка йому більше підходить. Більше 1 мільйона га сільгоспземель перебуває у комунальній власності – і громади повинні мати справедливий дохід від оренди чи продажу майна", - заявив Милованов.

Варто зазначити, що виступив міністр під крики "Ганьба", які лунали під час майже всієї його доповіді. Окрім того, нардепи від "Батьківщини" зайняли частину президії, а члени "ОПЗЖ" – трибуну.

За словами Тимофія Милованова, за останні два місяці "говорив буквально з кожним – від власників агрохолдингів до найскромніших фермерів, і кожен з них мав аргументи "за" і "проти", але одне спільне було у всіх – мрія бути успішним на землі".

Представник Кабміну також наголосив, що чинна норма земельного кодексу говорить, що землі сільгосппризначення не можуть передаватися у власність іноземцям, особам без громадянства, іноземним юридичним особам і іноземним державам. На його думку,  це "справедлива норма і ми вважаємо, що вона і далі повинна діяти".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ході зустрічі з нардепами від партії "Слуга народу" глава держави Володимир  Зеленський заявив, що до протестів проти запровадження ринку землі причетний олігарх Ігор Коломойський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?