У Зеленського пояснили позицію про кримськотатарську автономію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пояснили позицію про кримськотатарську автономію в Україні

У Зеленського пояснили позицію про кримськотатарську автономію в Україні
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Питання про національну автономію кримськотатарського народу у складі України потребує обговорення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами представника президента у Криму Антона Кориневича, це потрібно для повного розуміння предмету дискусії.

"Що стосується самого питання можливої автономії, у нас позиція така, що ми маємо вивести це питання на рівень більш широкого дискурсу, щоб суспільство розуміло, що мається на увазі, що немає загроз можливого сепаратизму. Наразі ми бачимо, що суспільство не дуже розуміє, про що йдеться", - вважає посадовець.

Кориневич пояснив, що наразі усі подібні питання розроблюються в Офісі президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, з лютого-березня 2014 року Кримський півострів знаходиться під контролем російського агресора. Там провели "референдум", за підсумками його анексували. Жодна країна не визнала захоплення українського регіону владою РФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська омбудсвумен Оксана Денисова проінформувала, що за 5 років окупації російський агресор переселив у Крим близько 140 тисяч росіян. Окрім того, зафіксовано переслідування місцевих жителів, які не підтримують окупаційну політику Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?