Нафтогаз зриває плани Газпрому - в Росії розізлилися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз зриває плани Газпрому - в Росії розізлилися

Нафтогаз зриває плани Газпрому - в Росії розізлилися
Джерело:  online.ua

"Газпрому" довелося скасувати намічене на цей тиждень розміщення євробондів в швейцарських франках через ризик втратити гроші у разі дій "Нафтогазу України". Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на своє анонімне джерело, передає ONLINE.UA.

Співрозмовник видання стверджує, що юристи, що займалися організацією угоди не змогли твердо гарантувати, що залучені кошти не будуть втрачені. Він також не відкинув сценарій, що в разі відкриття сприятливого "вікна" компанія може і залучити фінансування найближчим часом, так як нова програма бондів підготовлена і для неї є всі документи та інформаційні матеріали.

Варто зазначити, що в кінці листопада "Газпром" повинен випустити звіт за три квартали по МСФО (міжнародним стандартам фінансової звітності). Це вимагає оновлення емісійних документів до розміщення і в цьому випадку компанія вже не вийде з новими бондами до кінця року, зорієнтував співрозмовник "Інтерфаксу".

Окрім того, відомо, що нещодавно "Газпром" опублікував матеріали нової програми бондів нової SPV Gaz Finance PLC з лімітом в 30 млрд євро, включаючи оновлений інформаційний меморандум.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив, що контракт на транзит російського газу через ГТС України повинні укласти "з чистого аркуша", але  це не означає, що "Нафтогаз" відмовиться від своїх вимог до "Газпрому" за рішеннями арбітражів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?