Неочікувано: штаб-квартиру Google хочуть перенести до Києва
Категорія
Технології
Дата публікації

Неочікувано: штаб-квартиру Google хочуть перенести до Києва

Неочікувано: штаб-квартиру Google хочуть перенести до Києва
Джерело:  ЛІГА.net

Офіційний Київ веде перемовини одразу із кількома великими закордонними бізнес-корпораціями. Наразі тривають активні переговори з Apple, PayРal, Rakuten, Binance та Amazon про вихід їхніх представництв в Україні. Що цікаво, представництво Google у Європі теж пропонують перенести до Києва.

Про це повідомив голова фракції партії "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія в інтерв'ю "Liga.net", передає ONLINE.UA.

"Ми домовилися з Rakuten (материнська компанія Viber). Ми зараз розмовляли з Binance (одна найбільших міжнародних бірж з криптобіржею). Розмовляємо зараз з Amazon про прихід в Україну. Мова про дата-центр. Ми розмовляємо з Google про перенесення штаб-квартири з Європи сюди", – розповів Арахамія.

Варто зазначити, що свої представницва Google має у багатьох країнах Європи, зокрема у Польщі та Росії.

Щодо виходу представництва Facebook в Україні нардеп має сумнів. За його словами, це пов’язано з фактором Росії. До речі, у червні Facebook з’явився новий співробітник, який обіймає посаду Policy Manager щодо України. Цю посаду очолила Катерина Крук. Вона працює із варшавського офісу.
Нагадаємо, що кілька тижнів тому у Росії  накинулися зі звинуваченнями  на Google. На думку російських чиновників, американські онлайн-сервіси Google, Facebook і Youtube поширювали політичну рекламу в єдиний день голосування у РФ, чим вплинули на волевиявлення громадян. Це є нібито порушенням суверенітету країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?