У Раді здивували заявою про майбутнє української армії - деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Раді здивували заявою про майбутнє української армії - деталі

У Раді здивували заявою про майбутнє української армії - деталі
Джерело:  Укрінформ

У парламентській фракції "Слуга народу" працюють над поетапним шляхом для скасування військового призову. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

З відповідною заявою виступив очільник депутатського осередку Давид Арахамія. За його словами, "Слуга народу" має намір повністю скасувати явище призову.

"У нас є загальне бачення скасувати призов узагалі, коли виникне така можливість і фінансова, і, за спроможністю, по людях. Реалізувати це можна буде так: спочатку скоротити призов на 20% і замінити його на контрактну армію. Потім побачити, що у нас все нормально, що ми контролюємо процес, тоді скоротити ще на 20%. Тобто, таким покроковим шляхом дійти можна до 100%", - розповів політик.

Втім, він пояснив, що наразі відповідна ініціатива існує на рівні концепції та певних розрахунків. Примусовий призов до лав армії, на його думку, негативно впливає на мотивацію під час служби. Це не є гарною ознакою якості.

Як повідомляв ONLINE.UA, Генеральний штаб ЗСУ заявив, що в Україні потрібно знизити призовний вік. Зараз він становить 20 років, а громадян на військову службу необхідно призивати у 18, вважає керівництво структури.

В Офісі президента підтримали таку ініціативу. Стверджується, що відповідні зміни можуть мати позитивні наслідки для призивних процесів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?