Можемо піти у мінус: у Нафтогазі озвучили невтішний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Можемо піти у мінус: у Нафтогазі озвучили невтішний прогноз

Можемо піти у мінус: у Нафтогазі озвучили невтішний прогноз
Джерело:  Укрінформ

Виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко попередив, що разі припинення транзиту російського газу територією України падіння української економіки за результатами 2020 року може становити до 0,7%.

Про це він повідомив в інтерв'ю  "Укрінформу", передає ONLINE.UA.

"Щомісяця ми отримували від транзиту 200-250 млн доларів, і ось у січні буде фактично остання проплата за грудень 2019-го, але вже в лютому це припиниться. І уряд відчує ефект негайно", - підкреслив він.

Чиновник також зазначив, що, за розрахунками НАК, у випадку припинення транзиту, "падіння економіки за найбільш песимістичним сценарієм може становити до 0,7 відсотка з урахуванням ефекту мультиплікатора" замість прогнозованого зростання на 3,3%.

Як відомо, в НАК "Нафтогаз" попереджають ,  що найвірогідніше "Газпром" не підпише контракт щодо нового транзиту газу, але Україна та європейські партнери готові до цього і накопичили достатньо запасів газу у сховищах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  НАК "Нафтогаз України" подав до Стокгольмського арбітражу "Заяву про захист та зустрічні позовні вимоги" до російського "Газпрому". Про це повідомив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?