Зеленський підписав важливий документ, пов'язаний із ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський підписав важливий документ, пов'язаний із ЗСУ

Зеленський підписав важливий документ, пов'язаний із ЗСУ
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який впроваджує оптимізацію у ЗСУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За офіційними даними, документ під номером 845/2019 стосується посад, які підлягають заміщенню особами вищого офіцерського складу, а також граничних спеціальних звань за цими посадами. Йдеться про оптимізацію - введення єдиного підходу до визначення відповідного переліку.

Зеленський звернувся до уряду, СБУ, зовнішньої розвідки, УДО, судової охорони з дорученням. Відомствам необхідно скласти списки посад, які підлягають згаданому заміщенню. Це повинно бути зроблено до 21 листопада.

Указ містить перелік звань, що оцінені як граничні для окремих посад ЗСУ, ДПСУ, Нацгвардії, Нацполіції, ДСНС, СЗР тощо.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів про розробку законопроєкту, який може почати процес відмови України від військового призову. Відповідний процес повинен бути поетапним, щоб посадовці могли відстежити ефективність рішень.

Завершенням цієї ініціативи повинно стати впровадження цілком контрактної служби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?