Ситуація зараз несприятлива: в ЄС розповіли про умови для вступу України
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація зараз несприятлива: в ЄС розповіли про умови для вступу України

Ситуація зараз несприятлива: в ЄС розповіли про умови для вступу України

Євродепутат від Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Брюсселю потрібні певні умови, щоб обговорити з Києвом перспективу членства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, він не виключає варіант перегляду відносин між ЄС та Україною. Це можливо у разі повного успіху реформ. Втім, посадовець розповів про неможливість виділити єдиний погляд на українське питання.

"На жаль, ситуація зараз несприятлива. Ми бачимо, що Німеччина, яка була локомотивом зовнішньої політики ЄС, фактично самоусунулася… Макрон намагається знайти такий вихід із кризи у власній державі, який часто суперечить інтересам ЄС. У Італії – свої проблеми, Іспанія зайнята каталонською проблемою і так далі", - пояснив Ващиковський.

Євродепутат нагадав, що президент Володимир Зеленський дав багато обіцянок, дуже стрімко почав каденцію. Також в Україні існують високі очікування після виборів, а населення почне "стукати" з питаннями про обіцянки та покращення вже через рік.

"Тому Євросоюз волів би почекати цей рік й подивитися, що зроблено і як змінилася підтримка українського президента", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційні Київ та Брюссель у середині грудня проведуть дуже важливі контакти з питання співпраці. Зокрема, йдеться про перегляд положень щодо двосторонньої торгівлі. Після цього можлива модернізація угод.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?