В СБУ відповіли на хвилююче питання про мітинги "Ні капітуляції"
Категорія
Політика
Дата публікації

В СБУ відповіли на хвилююче питання про мітинги "Ні капітуляції"

В СБУ відповіли на хвилююче питання про мітинги "Ні капітуляції"
Джерело:  Головком

Керівник СБУ Іван Баканов заявив, що силовики не мають підтвердження інформації щодо підкупу учасників демонстрацій "Ні капітуляції". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Главкома" з посадовцем.

За його словами, спецслужба спостерігає за відповідними акціями. Це знаходиться на порядку денному Департаменту захисту національної державності.

Баканов у відповіді навіть згадав одну з найвідоміших цитат Вінстона Черчилля.

"Знаєте, демократія – не найкраща форма правління, але кращої досі не придумали. Треба розуміти, що громадські організації мають право збирати гроші та витрачати їх – у тому числі, на акції. Цей момент, можливо, потребує законодавчого врегулювання. Але ж якщо ми виступимо з такою ініціативою, то ви ж перші скажете, що це наступ на демократію в Україні", - пояснив він.

Нагадаємо, акції "Ні капітуляції" пройшли восени у багатьох містах України. Приводом для них стало узгодження тексту так званої "формули Штайнмаєра", яка торкається порядку виборів в ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 жовтня у центрі Києва відбулося так зване віче, присвячене рішенням адміністрації нового президента стосовно врегулювання війни. Активісти виступили проти згоди Києва на "формулу Штайнмаєра", яку назвали капітуляцією перед кремлівським агресором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?