Ми розчаровані: Пентагон злякався і відмовляється розслідувати скандал навколо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми розчаровані: Пентагон злякався і відмовляється розслідувати скандал навколо України

Ми розчаровані: Пентагон злякався і відмовляється розслідувати скандал навколо України
Джерело:  online.ua

Генеральний інспектор Міністерства оборони США Гленн Файн заявив, що не буде починати слідство з метою з'ясування причин затримки надання військової допомоги Україні, передає ONLINE.UA з посиланням на "CNN".

"Ми розчаровані, що Офіс генерального інспектора відмовився розслідувати затримку надання Міністерством оборони допомоги Україні у сфері безпеки, призначеної Конгресом", - прокоментував ситуацію, що склалася, сенатор-демократ від штату Іллінойс Дік Дурбін.

За попередніми даними, рішення ухвалили через побоювання, що це розслідування може дублювати або втручатися в розслідування імпічменту, яке відбувається в Палаті представників, сказано в листі, надісланому сенаторам напередодні.

Варто зазначити, що речник Файна підтвердив, що Офіс генерального інспектора Пентагону надіслав листа кільком провідним сенаторам-демократам з приводу цього рішення, але зазначив, що "з розвитком обставин наше рішення може змінитися". Дурбін та інші американські сенатори двічі – у вересні та в листопаді – надсилали Файну запит на проведення розслідування щодо затримки виділення допомоги Україні.

"Ця затримка перешкоджала законним зобов'язанням Пентагона здійснювати військову допомогу Україні в критичний момент, вона провокує серйозні питання про те, чи були представники Міністерства оборони залучені в будь-які схеми зі здійснення тиску на політичного опонента. Вкрай важливо, щоб ваше відомство своєчасно провело ретельний аналіз можливої ролі Міністерства оборони в цих звинуваченнях і надало ваші висновки комітетам Конгресу з оборони", – сказано у листі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер  Дональд Трамп пообіцяв,  що цього тижня опублікує стенограму найпершої телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?