Скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство: шокуючі цифри
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство: шокуючі цифри

Скільки жителів Донбасу отримали російське громадянство: шокуючі цифри
Джерело:  online.ua

На даний момент вже більше 170 тисяч жителів ОРДЛО стали російськими громадянами і отримали паспорт РФ. Всі вони змінили громадянство за спрощеною програмою для жителів Донбасу, яку затвердив Путін. Про це відзвітував губернатор Ростовської області Василь Голубєв в інтерв'ю росЗМІ, передає ONLINE.UA.

"Якщо говорити про кількість людей, які отримали громадянство - поки їх понад 170 тисяч людей, звичайно, частина людей поїхала назад (на Донбас - ред.)", - заявив Голубєв.

Він зазначив, що жителі окупованого Донбасу "не перевантажують соціальну сферу регіону" - вони не вплинули ні на ринок праці, ні на завантаженість дитячих садків і шкіл в Ростовській області. Вся справа в тому, що в Ростовську область жителі ОРДЛО їдуть тільки за паспортами, а з ними відразу повертаються на український Донбас.

Нагадаємо, Путін дав вказав за спрощеною програмою видавати російські паспорти українцям з ОРДЛО в квітні 2019 року. Але на цьому він не зупинився. Через місяць глава Кремля вирішив роздавати паспорти РФ жителям всього Донбасу.

Слід відзначити, що в усьому світі не визнають російські паспорти, які видають жителям Донбасу. До того ж вони значно відрізняються від тих паспортів, які видають росіянам. Паспорти для жителів ОРДЛО мають спеціально придуманий для них новий код підрозділу - 610-068. Вони також не містять відомостей про місце проживання і колишнього громадянства власника документа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Євросоюзі розробили чітку відповідь на видачу російських паспортів жителям окупованого Донбасу. Відтепер, усі жителі ОРДЛО для оформлення візи для виїзду за кордон будуть зобов'язані звертатися до консульств країн ЄС в Україні, навіть якщо у них є російський закордонний паспорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?