В уряді закликали вирішити питання артистів, які гастролюють в РФ
Категорія
Культура
Дата публікації

В уряді закликали вирішити питання артистів, які гастролюють в РФ

В уряді закликали вирішити питання артистів, які гастролюють в РФ

Голова Міністерства культури, молоді та спорту Володимир Бородянський стверджує, що Україна повинна сформувати позицію щодо гастролей артистів у Росії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За його словами, культура - велика складова політики, а кожна людина робить вибір.

"Якщо співак або артист їде в Російську Федерацію і виступає там, не в Криму, Крим - це Україна, то на мій погляд, це означає, що ця людина не відстоює українську позицію, не розуміє, що Росія країна, яка на нас напала", - інформує Бородянський.

Міністр додав, що Київ повинен мати чітку позицію поведінки стосовно таких артистів.

Нагадаємо, відповідні інциденти стали де-факто причиною зриву національного відбору на конкурс "Євробачення" у 2019 році. Низка фіналістів відмовилася від участі, коли були оприлюднені відомості про їхні гастролі в РФ та нібито через "кабальний" договір з урядом.

Як повідомляв ONLINE.UA, співачка MARUV потрапила у новий скандал. Вона отримала премію Glamour Russian. Церемонія винагородження відбулася у Москві, де й побувала артистка українського походження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?