В Кабміні назвали час вирішення проблеми держборгу
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Кабміні назвали час вирішення проблеми держборгу

В Кабміні назвали час вирішення проблеми держборгу
Джерело:  online.ua

Міністерка фінансів Оксана Маркарова, представляючи у Верховній Раді проект державного бюджету на 2020 рік до другого читання, пообіцяла, що проблема державного боргу буде вирішена в Україні за один-два роки, передає ONLINE.UA.

За словами чиновниці, співвідношення держборгу до ВВП поступово знижується, а ставки, за якими Мінфін залучає нові запозичення, падають.

"Та політика, яку проводить уряд і Нацбанк, вже дають результати. Через рік-два борг перестане бути взагалі проблемою для України, ми будемо з цим працювати так само, як і всі інші країни", - повідомила вона.

 Варто також зазначити, що 14 листопада Рада підтримала створення боргового агентства - "за" проголосували 282 народних депутатів. Вказано, що перехід до нової системи управління державним боргом дозволить досягти трьох цілей:

  • Очікується, що, працюючи як окремий центральний орган виконавчої влади, Боргове агентство не буде залежати від політичних чинників. Це повинно підвищити довіру інвесторів і прогнозованість процесів управління державним боргом у довгостроковій перспективі.

  • Інституційна спроможність, якою буде наділене Боргове агентство, дозволить застосовувати інструменти з управління державним боргом. Очікується, що потреби уряду в фінансових ресурсах будуть забезпечуватися на найбільш вигідних для країни умовах і з урахуванням довгострокових ризиків.

  • Боргове агентство буде використовувати ринкові інструменти управління ліквідністю. Це повинно допомогти сформувати додаткові доходи бюджету.

Як повідомляв ONLINE.UA, у  Міністерстві економіки України проінформували про повернення місії МВФ. Очікуються поновлення переговорів про нову кредитну програму. Делегація планує дослідити проєкт державного бюджету на 2020 рік. Уряд вважає, що останній не містить якихось несподіванок для фахівців фонду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?