Яким буде курс долара в 2020 році: міністр зробив несподіваний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Яким буде курс долара в 2020 році: міністр зробив несподіваний прогноз

Яким буде курс долара в 2020 році: міністр зробив несподіваний прогноз
Джерело:  Укрінформ

Курс долара в Україні в 2020 році в середньому становитиме 27 гривень за 1 одиницю американської валюти. Але можливий сценарій, що гривня зміцниться і долар впаде до 24 гривень. Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами Милованова, курс долара не закладався в бюджет на 2020 рік. Але уряд розробив два сценарії: з доларом по 27 гривень і з доларом по 24 гривні. Другий сценарій, за словами міністра, оптимістичний. Він буде залежати від обсягу інвестицій, які будуть заходити в Україну.

"Курс долара не закладається в бюджет, закладаються в бюджет надходження від імпорту і т.п. Курс долара використовується в розрахунках і прогнозах, для того щоб розрахувати такі надходження. У нас є два сценарії, в одному з них курс 27 грн за долар, а в іншому сценарії, який більш оптимістичний і виходить з розрахунку великих інвестицій, курс закладається в розмірі близько 24 грн", - пояснив Милованов.

Міністр підкреслив, що песимістичним сценарієм в наступному році очікуються інвестиції в в Україну в розмірі 3 млрд доларів, а за оптимістичним - 6 млрд доларів.

"Буде довіра до України - будуть і внутрішні, і зовнішні інвестиції", - додав Милованов, зазначивши, що для цього нашій країні потрібно продовжувати втілювати вже розпочаті реформи, і будувати довіру до країни, як для внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів.

Нагадаємо, за прогнозом американських аналітиків фінансового холдингу JP Morgan в першому кварталі 2020 гривня може знизитися до 25,5 гривень за долар, у другому - до 26,3 грн/дол і до 27 грн/дол в третьому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Кабміну Олексій Гончарук каже, що за оптимістичними прогнозами макроекономіки середній курс в наступному році складе 24,8 гривні за долар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?