Все зайде у глухий кут: Путін висунув Україні жорсткий ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Все зайде у глухий кут: Путін висунув Україні жорсткий ультиматум

Все зайде у глухий кут: Путін висунув Україні жорсткий ультиматум
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін заявив, що не може бути іншого закону про особливий статус Донбасу, а в закону нинішнього, за Мінськими угодами, в кінці року закінчується термін дії. Про це він сказав після саміту BRICS у Бразилії, передає ONLINE.UA.

"Ми чуємо від перших осіб України, що може бути прийнятий інший закон про особливий статус Донбасу. Якщо буде прийнято щось таке, що не узгодять із "ЛНР" і "ДНР", тоді все вмить зайде у глухий кут. Адже весь сенс формули Штайнмаєра, яка не несе ніякого змісту і є просто інструментом імплементації закону про особливий статус після проведення муніципальних виборів...Там же нічого немає змістовного. Це просто формула, причому така, що не в повній мірі відповідає Мінським угодам, але ми пішли на це. Це компроміс із нашого боку. Ми погодилися, аби тільки хоч щось було, щоб рухатися вперед. Для чого потрібна ця формула, якщо не буде самого закону про особливий статус? Адже нам формула потрібна для імплементації цього закону. І ще дуже важлива обставина. 31 грудня завершується термін дії закону про особливий статус на Донбасі", - нагадав очільник Кремля.

За словами Путіна, колись європейські партнери ставили питання про те, щоб – і прямо просили про це Україну – зробити цей закон безстроковим.

"Не на рік, не на два, не на три. Свого часу Порошенко погодився з цим, сказав "так, ми маємо це зробити і ми це зробимо". Так нічого і не було зроблено. 31-го (грудня – ред.) закінчується термін. Далі що? Що ми будемо обговорювати в нормандському форматі? Це взагалі ключове питання", - додав президент РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що П утін поскаржився на команду Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?