Путін почав спокушувати Україну знижкою на транзит газу - що обіцяє
Категорія
Економіка
Дата публікації

Путін почав спокушувати Україну знижкою на транзит газу - що обіцяє

Путін почав спокушувати Україну знижкою на транзит газу - що обіцяє
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін заявив про ризики припинення транзиту газу через Україну в ході пресконференції за підсумками саміту БРІКС в Бразилії. Він наголосив, що ситуацію може ускладнити позов "Нафтогазу", поданий проти "Газпрому" в листопаді, передає ONLINE.UA.

За словами президента РФ, Росія готова укласти угоду щодо транзиту газу з Україною за зниженими цінами на 20-25%. Окрім того, Москва готова до укладення угод з будь-якого законодавства, в тому числі, якщо Україна встигне імплементувати законодавство європейських країн.

Варто зазначити, що раніше очільник "Нафтогазу України" Юрій Вітренко заявив, що в новому позові до "Газпрому" компанія вимагає переглянути тариф на транзит газу і виплатити $ 11,8 млрд компенсації.Цей позов – відповідь на позовну заяву "Газпрому", яку було подано до Стокгольмського арбітражу в 2018 році.

Згодом міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель повідомив, що Україна готова до припинення транзиту російського газу з 1 січня 2020 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що виконавчий директор "Нафтогазу"Юрій Вітренко попередив, що разі припинення транзиту російського газу територією України падіння української економіки за результатами 2020 року може становити до 0,7%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?