В МЗС жорстко відповіли на міжнародні претензії до України
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС жорстко відповіли на міжнародні претензії до України

В МЗС жорстко відповіли на міжнародні претензії до України
Джерело:  Сьогодні

Заступник міністра закордонних справ Василь Богдан пояснив, що Угорщина не повинна чинити тиск чи шантаж проти України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Сегодня".

Дипломата спитали, як буде діяти Київ, якщо угорський уряд не скасує блокування Комісії Україна-НАТО. Це може статися навіть у разі імплементації Верховною Радою останніх положень, отриманих від Венеціанської комісії у питанні угорської нацменшини на Закарпатті.

За словами Боднара, Україна декларує намір інтегруватися у НАТО. Політичний шантаж чи тиск у цій ситуації не є прийнятним.

"Якщо риторика Будапешта повертається до 2017 року, що ми повинні щось скасувати, це не працює. І ми так само закликаємо наших партнерів дивитися реалістично на сьогоднішню Україну, яка, зважаючи на збройну агресію Росії, стає ще сильнішою. Звичайно, тиск і шантаж не пройде. Ми готові продовжувати рівноправні переговори, готові домовлятися", - додав заступник міністра.

Він стверджує, що угорська меншина у каїні не має обмежень у правах. Більш того, закон про освіту розширює їх. Угорці мають можливість повноцінного вивчення української, що дозволить інтегруватися та розраховувати на краще працевлаштування.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський незабаром здійснить зустріч зі своїм угорським колегою Віктором Орбаном. Лідери планують порушити процеси, які призведуть до розв'язання давніх питань між державами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?