Наказ чіткий: у Раді розповіли про майбутнє розведення на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Наказ чіткий: у Раді розповіли про майбутнє розведення на Донбасі

Наказ чіткий: у Раді розповіли про майбутнє розведення на Донбасі
Джерело:  BBC

Українське командування не розглядає планів щодо розведення військ на нових ділянках у Донецькій чи Луганській областях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

З відповідною заявою виступив народний депутат Олександр Завітневич, який очолює Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки. За його словами, у Генштабі вивчають усі 400 кілометрів лінії зіткнення, але завдань щодо розведення немає жодних.

"Наказ чіткий - три населені пункти і далі чекаємо на зустріч нашого президента у нормандському форматі. За її результатами вже, мабуть, буде ухвалюватися рішення про розведення", - пояснив він.

Заява датована 12 листопада, а 14-го президент РФ Володимир Путін заявив - підрозділи ЗСУ та бойовиків необхідно відвести всюди, "щоб хоч гармати не стріляли, щоб люди не гинули, це точно треба зробити якомога швидше".

Наразі узгодження "формули Штайнмаєра" та відведення на 3-х ділянках є головними вимогами для "нормандського саміту". Втім, російська сторона ще робила жодних фінальних заяв з цього приводу.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники ДСНС ведуть розмінування на ділянці розведення під Петрівським на Донеччині. За першу добу, з 13 на 14 листопада, фахівці дослідили територію площею у 0,07 гектара та вилучили 6 небезпечних предметів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?