Нафтогаз поставив Путіна на місце після його цинічних пропозицій
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз поставив Путіна на місце після його цинічних пропозицій

Нафтогаз поставив Путіна на місце після його цинічних пропозицій
Джерело:  online.ua

Очільник правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв жорстко відреагував на заяви очільника Кремля Володимира Путіна з приводу газових відносин між Росією і Україною. Про це він написав у своїх соцмережах, передає ONLINE.UA.

За словами Коболєва, частка "Газпрому" на ринку ЄС скоротилася до 32%.

"Тобто, називати весь газ на ринку ЄС російським точно не коректно. М'яко кажучи", - зазначив він.

Він також наголосив, що Україна фізично імпортує з території трьох країн ЄС, використовуючи діючі газопроводи. Крім "Нафтогазу", ці газопроводи використовує ще багато інших європейських компаній. Наприклад, такий енергетичний гігант як Shell - приблизно, втричі більше за своєю капіталізацією, ніж Газпром, а також кілька десятків інших відомих міжнародних компаній, додав він.

Також Коболєв зазначив, що "Нафтогаз" ніколи не відмовлявся купувати газ у "Газпрому" за справедливими ринковими цінами.

"Ситуація тут діаметрально протилежна - це "Газпром" відмовляється виконувати свої зобов'язання за чинним контрактом... Ми захищаємося в арбітражі і судах проти позовів, поданих проти нас "Газпромом". Захищаємося успішно зараз і надалі будемо сумлінно відстоювати інтереси Української держави", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що виконавчий директор "Нафтогазу"  Юрій Вітренко попередив, що разі припинення транзиту російського газу територією України падіння української економіки за результатами 2020 року може становити до 0,7%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?