У Трампа оприлюднили стенограму першої розмови з Зеленським - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

У Трампа оприлюднили стенограму першої розмови з Зеленським - що відомо

У Трампа оприлюднили стенограму першої розмови з Зеленським - що відомо
Джерело:  online.ua

Білий дім за вказівкою президента Дональда Трампа оприлюднив стенограму його першої розмови з українським лідером Володимиром Зеленським. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані.

Розмова датована 21 квітня, коли в Україні завершився другий тур президентських виборів. Лідер Сполучених Штатів привітав нового українського колегу з перемогою, назвавши її фантастичною.

Ця розмова носить більш дипломатично-офіційний характер, на відміну від переговорів президентів у липні. Зеленський подякував Трампу за привітання. Він пояснив, що мав голову США за приклад, коли вирішив податися у велику політику.

Президенти обмінялися думками щодо зустрічі у майбутньому. Трамп нагадав про свою участь у конкурсі Міс Всесвіт, де Україна завжди гарно себе демонструвала. Він проінформував Зеленського, що Білий дім працює над його запрошенням у США.

Обранець українського народу на прощання заявив, що буде працювати над своєю англійською для переговорів. Американський політик привітав цей намір та сказав, що не може вести зустріч українською.

Нагадаємо, стенограма липневої розмови нагадувала вибух інформаційної бомби. Вона дала новий поштовх процедурі імпічменту Трампа, хоч він сподівався на протилежний ефект.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські посадовці припустили, що Дональд Трамп міг розмовляти з дипломатами без залучення спеціальних засобів зв'язку, які захищають усі дані. Колишній офіцер ЦРУ припустив, що інформація одного з таких контактів на вищому рівні могла потрапити у Кремль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?