Польща надіслала Росії неприємний сюрприз
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща надіслала Росії неприємний сюрприз

Польща надіслала Росії неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

Влада Польщі надіслала російському "Газпрому" офіційне повідомлення про те, що не продовжуватиме контракт на купівлю газу після 2022 року. Що цікаво,польський газовий оператор вже розглядає альтернативні джерела постачання газу.

Польська компанія PGNiG фактично розірвала домовленості про купівлю російського газу. Про це повідомили в пресслужбі PGNiG, повідомляє ONLINE.UA.

Варто зазначити, що контракт на купівлю російського газу Польща уклала з Газпромом ще у 1996 році. Термін його дії завершується 31 грудня 2022 року. За умовами контракту за 3 роки до завершення терміну його дії Польща повинна надіслати Росії декларацію про поновлення співпраці. Відповідно до контракту країна може щорічно купувати 10,2 мільярда метрів кубічних газу. У планах газового оператора – купівля скрапленого газу зі США. Крім того, між Польщею та Норвегією будується трубопровід, через який теж імпортуватимуть газ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко попередив, що разі припинення транзиту російського газу територією України падіння української економіки за результатами 2020 року може становити до 0,7%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?