СБУ несподівано упіймала ватажка "ІДІЛ" в Україні - подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ несподівано упіймала ватажка "ІДІЛ" в Україні - подробиці

СБУ несподівано упіймала ватажка "ІДІЛ" в Україні - подробиці
Джерело:  online.ua

СБУ стверджує, що провела спецоперацію, внаслідок якої на Київщині затримано одного з ватажків "Ісламської держави". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу структури.

За офіційними даними, до силового заходу залучилися Міністерство внутрішніх справ Грузії та Центральне розвідувальне управління США.

"За отриманими даними з 2012 року громадянин Грузії на прізвисько "Аль Бара Шишані" обіймав посаду аміра джамаату "Ахадун Ахат" у провінції Латакія Сирійської Арабської Республіки. У 2013 році він обійняв одну із найвищих посад у "ІДІЛ" ‒ заступника військового аміра, відомого як "Абу Умар аш-Шишані", - пояснили у спецслужбі.

Відомо, що 2016 року "Аль Бара Шишані" прибув до Туреччини, намагаючись вже звідти координувати бойовиків. Влітку 2018 року злочинець з'явився вже на території України. У цьому йому допоміг підробний паспорт.

Спецоперація застала ватажка біля приватного будинку, який він використовував як помешкання. Його перевели під екстрадиційний арешт. В СБУ перевірять, чи не скоїв він злочинів у нашій країні.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Сполучені Штати заявили про ліквідацію головного ватажка "ІДІЛ" Абу Бакра аль-Багдаді. Офіційне представництво Пентагону оприлюднило відеозапис, який демонструє процес спецоперації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?