Це - вигадка: Йованович звинуватила Луценка у брехні
Категорія
Політика
Дата публікації

Це - вигадка: Йованович звинуватила Луценка у брехні

Це - вигадка: Йованович звинуватила Луценка у брехні
Джерело:  online.ua

Колишня пані посол США в Україні Марі Йованович стверджує, що ніколи не давала вказівок колишньому генпрокурору Юрію Луценко щодо людей, проти яких необхідно проводити розслідування. З такою заявою вона виступила під час відкритих слухань у Палаті представників США в рамках справ щодо імпічменту президента Дональда Трампа, передає ONLINE.UA.

"Я не казала панові Луценку чи іншим українським чиновникам, кого вони повинні чи не повинні переслідувати. Натомість я виступала за позицію США, що має панувати верховенство закону, а українські правоохоронні органи, прокурори та судді повинні припинити вибіркове застосування своєї влади, як політичної зброї проти своїх супротивників. Я спершу хочу ще раз зазначити, що звинувачення в тому, що я поширювала список "Не переслідуй", було вигадкою. Пан Луценко, колишній генпрокурор України, який висунув це твердження, визнав, що цього списку не існувало", - заявила Йованович.

Варто зазначити, що Йованович у жовтні вже давала свідчення на закритому засіданні комітету і заявила, що зусилля адвоката президента Руді Джуліані суперечили політиці США.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент детально розказав про "кампанію брехні" проти посла Марі Йованович з боку особистого адвоката американського президента Руді Джуліані і колишнього генпрокурора Юрія Луценка, до якої долучилися так звані "порохоботи".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?