Ми визнали реальність: держсекретар США пояснив рішення по анексії Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми визнали реальність: держсекретар США пояснив рішення по анексії Криму

Ми визнали реальність: держсекретар США пояснив рішення по анексії Криму
Джерело:  online.ua

США не визнали і не визнають незаконну анексію українського Криму Росією, але визнали Голанські висоти ізраїльською територією через очевидно різні ситуації. Держсекретар США Майк Помпео в ході виступу в Х'юстоні пояснив, що ситуація в Криму суперечить міжнародним нормам, а Голани повернулися в Ізраїль за фактичними обставинами, передає ONLINE.UA.

"Ми просто визнали реальність на землі і історію, яка існувала в цьому конкретному місці", - заявив Помпео, відповідаючи на питання про підтримку США Ізраїлю щодо Голанських висот і критиці російської анексії українського Криму.

Помпео підкреслив, що в світі багато "спірних місць" і обставин, які стають вирішальними в територіальних питаннях.

"Існує набір міжнародних норм і понять, є фактичні обставини, які їм суперечать. Там, де ці норми шикуються, ми повинні визнати їх", - пояснив глава американської дипломатії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що депутат німецького бундестагу "Альтернатива для Німеччини" Антон Фрізен виступив з резонансною заявою по Криму. Він заявив, що український півострів залишиться російським регіоном, незважаючи на санкції ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?